13 okt

60-talet. Jag hittade det!

I veckan var jag nere i Småland och letade efter fotoobjekt på fritiden. Ljungby skulle bli övernattningssort för kvällen och efter att strövat runt i de centrala delarna blev jag förvånad hur fruktansvärt fult det var. Jag hade hittat allt som var dåligt med 60 talet På nya torget växte sig 4-kantiga centrum hus upp. Som tidstypiska stilikoner kan man nämna något som såg ut som en gammal EPA eller Domuslokal från just 60-talet, men priset togs nog av stadshotellet som man nog mer trodde skulle kunna komma från ett öststatsland.

Köpcentret som såg ut som ett gammalt EPA eller Domusvaruhus som hade blivit lite uppiffat med mer färg, men det måste varit just ett varuhus någon gång i tiden, och hotellet jag skulle bo på inhyste banker och affärer i gatuplan. Inne var det äldre inredning men snyggt och rent. Mest förvånad blev jag dagen efter när man gick ner för att äta frukost. Denna serverades i en enormt stor danssal med scen, ett par barer och massor av bord och stolar. Allt tillhörande en svunnen tid.

Runt om detta så hittade man en nerlagd järnväg där stationen blivit bar och restaurang. Ytterligare ett stenkast bort fanns en stor park med en del skulpturer som offentlig utsmyckning, men de verkade utslängda på måfå, och ingen information fanns vad de föreställde eller vem som gjort dem.
Att man hittar ett genuint 60-talscentrum är roligt. Inget borttaget eller förstört, men speciellt vackert är det inte.

[nggallery id=30]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.