26 jan

Danskjävlar på Kv16

För snart ett år sedan köpta jag in en köksmaskin av typen Kitchenaid. Ev svindyr maskin som nog ingen trodde skulle användas mycket. Vi har haft en del maskiner hemmavid genom årens lopp och till och med en Assistent från Electrolux.

Alla dessa maskiner har varit inträde i något skåp, oftast längst in, och nästan aldrig tagits fram, för det är helt enkelt bökig, och en kniv eller visp går både fortare och enklare. Känner ni igen Er? Men med denna maskin skulle det bli ändring på nyttjandegraden.

Sagt och gjort, maskinen placerades köksbänken, alltid redo att användas och använts har den gjort. I snitt så körs den två gånger i veckan. Det kan vara allt från knåda en deg, riva rotsaker eller vispa ihop något annat gott.

Igår bestämde jag mig för att göra ett nytt bröd. Valet föll på det klassiska danska rågbrödet som alla hemmavid älskar. Och det var nog tur att vi hade en stor hushållsmaskin, för degen skulle knådas i 30 minuter och med en dubbel sats surdegsgrund så har nu maskinen gått i över en timme denna morgon.

Tyvärr tror jag nog att detta är vad den klarar av maximalt, för hela fördelen blev riktigt var, faktiskt så varm att det inte gick att lyfta upp den.Men bra blev det och är är en liten bild på mina första danska rågbröd. Hoppas att det smakar lika bra som den set ut.

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.