15 maj

Förfall

Det som göms i snö kommer upp i tö – Allt har ett slut – Naturen tar över – Bort med det gamla för att ge plats åt det nya …… är gamla klyschor som alltid är aktuella. Det gamla huset som ingen på många år orkat renovera får stå att förfalla, Väggar och tak är helt förstörda och fönstren har ramlat ut. Tegelväggen som någon ägnade så mycket tid åt att resa är nedriven och alla tegelstenar ligger huller om buller på marken i väntan på att bli fyllnadsmassor på ett nytt bygge.

Eller båten som som såldes för länge sedan. Köparen kanske tittade på båtkärran och beslutade sig för att den var skrot. Efter det så blev den stående, och än idag så kan man fortfarande se funktionen. Fast naturen både tar över och äter upp den, så om några år vad finns kvar då.

Minnen som finns i det gamla husets väggar är snart borta. All kärlek och allt bråk som en gång hade sitt hem bakom väggarna har sedan länge tystnat. Alla som slet varje vår och höst med att fixa båten drömmer nog tillbaka sig till den tid då man åkte ut till en holme med barnen bara för att slappa en hel dag i solskenet eller dörja en makrill.

Allt har sin tid och dessa har gått på övertid. Nu är det snart slut och raderat från alla minnen.

[nggallery id=52]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.