25 feb

Ledig en fredag

Då är det sportlov och jag har tagit halvt om halvt ledigt i två dagar. Det är dock inget perfekt väder att utöva vinteraktiviteter utomhus, för det blåser kuling och är några minusgrader. Hel klart en dag att tillbringa inomhus.

Frugan fick för sig att börja baka runda bullar för att kunna servera egna semlor, och dottern Hanna fick en av sina säregna snilleblixtar, Blåbärsbullar! Sagt och gjort, blåbärsbullar ska det bli, och frun i huset ville inte ha något med detta experiment att göra, så det blev att jag själv halkade in på bullbaket utan märka något.
Till saken hör att min kunskap inom bakning är extremt begränsad, förutom något tillfälle på hemkunskapen i skolan för över 30 år sedan. Med frun hade degen klar och peta ut den lite sådär spontant man sett på TV´n borde inte vara några problem.

How hard can it be? Kletigt, kladdigt och allt såg ut som ett bombnedslag. Med massor av blåbär och råsocker, allt i en enda röra ingrävt i degen, och ut på en plåt. och in i ugnen så fick man sitta och vänta med tummarna i kors..

Resultatet blev förvånande. Inte nog med att bullarna, eller vad man nu ska kalla dem, blev ätbara, de blev faktiskt riktigt goda. Blåbären tillsammans med sockret som smält och blivit till hård karamell, lyfte bullarna till en helt ny nivå. Detta får man försöka sig på igen, om man kan övertala frun i huset att fixa degen.

Blåbärsbullar som jäser

Färdiggräddade blåbärsbullar

Vad tycker du om detta inlägg? Skriv en rad...

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: