17 aug

Ryck upp dig

Om du läser den här bloggen, är chansen ca 99% som du gillar (på någon nivå) fotografering.

Detta inlägg är tänkt att hjälpa dig att verkligen njuta fotografering. Den är baserad på mina egna iakttagelser och åsikter, så känn dig fri att ta till dig mina små råd eller förkasta dem helt och hållet. Kanske kommer det att hjälpa någon, jag hoppas det. Här är några tips för att verkligen njuta fotografering.

  1. Få ur röven ur soffan och gå ut och plåta. Det finns bokstavligen hundratusentals möjliga saker som kan hålla dig kvar på soffan. Om du inte har ett mycket intressant vardagsrum, ta kameran och använd den.
  2. Fotografera är vad du älskar. Punkt. Slut på historien. Plåta Inte inte något som du inte gillar – eller något som någon annan säger åt dig att fotografera (såvida de inte betalar förstås). Plåta bara det som är viktigt för dig.
  3. Sluta oroa dig för andra och fokusera på att vara dig själv. . Misstaget alltför många gör är att tro att de måste göra något ingen någonsin har gjort tidigare. Gå att ta bilder från ditt hjärta som representerar dina intressen och resten kommer att fungera.
  4. Oroa dig inte över utrustningen. Gå och plåta med den utrustning du själv har oavsett om det är en mobiltelefon eller en systemkamera. Din passion, dina ögon och din önskan att berätta en historia med en kamera kommer att leda till mer tillfredsställelse än att ha en fin kamera. I själva verket kan det göra det ännu roligare om du medvetet begränsar din utrustning.
  5. Ignorera latmasken. Oavsett vad du gör, hur bra du har det , finns det fortfarande någon som vill dra dig tillbaka till soffan. Det är vad du gör när du går ut med kameran som räknas. Titta inte för mycket på alla hemsidor som beskriver fantastiska platser som du aldrig kommer besöka, alla fantastiska bilder som du aldrig får möjligheten att ta. Din egen gata är minst lika intressant att dokumentera med din kamera.
  6. Ta bilder i alla tänkbara miljöer, t.ex inne i stan, i varuhus, på personer, i skogen, djur, kort sagt allt du kommer åt. Med tiden kommer du hitta just ditt favoritområde och utveckla din egen stil. Och det är bara du som kan avgöra vad du gillar att plåta, ingen annan.
  7. Ta kritik för vad det är. En möjlighet att utvecklas, inget annat.

Vad tycker du om detta inlägg? Skriv en rad...

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: