20 jul

Sommarturist

Turist i sin egna stad?

Nu kommer jag inte ursprungligen från Mariestad, men dock har jag bott där några år och varit där många gånger, och där bor även många gamla vänner. Som vanligt när man är där och hälsar på släkten, så åker man samma vägar och ser mer eller mindre samma saker. Inget händer mer än att man kanske ser ett träd som blivit ovanligt stort eller kommunen lagt ny asfalt på en väg.

Denna gång blev det lite annorlunda. Vi åkte på en turisttripp runt om i staden. Utan barn i bilen tog vi oss ner till torget (som såg likadant ut som för 20 år sedan) och till den nya gästhamnen, som hade genomgått stora förändringar den sista tiden. Borta var den stora spannmålssilon och små restauranger och bodar hade kommit upp.

Hela området sjöd nu av liv och många satt på en bänk eller i en trappa ner mot vattnet och åt en glass från Klings eller bara njöt av sol och värme. Det var inte lika folkrikt som Lysekil är på sommaren, men med tanke på att denna del varit mer eller mindre öde, så är det en stor skillnad mot tidigare. Så ett gott råd: Turista lite själv i din stad. Du kommer upptäcka mer än du tror.

[nggallery id=40]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.